Contact Us on WhatsApp

Ford Fiesta wint rally van Monte Carlo!

30-1-2018

Mede dankzij de toezegging van Ford Motor Company om het M-Sport team in 2018 zowel financieel als technisch te blijven steunen, heeft het M-Sport team de Rally van Monte Carlo gewonnen. Deze toezegging was namelijk een belangrijke reden voor de Fransman Sebastien Ogier om bij het team te blijven.

Sebastien Ogier, regerend wereldkampioen, zorgde in de eerste Rally van het jaar voor een overtuigende overwinning, de vijfde keer dat hij dit evenement won. Een sterke openingsfase op vrijdag zag hem zijn voorsprong vergroten.

Toch was een overwinning niet vanzelfsprekend en bestond de race uit veel spannende momenten en zat concurrent Ott Tanak van het Toyata-team hem direct op de lippen. Ogier ging op vrijdagochtend snel van start, maar belande ’s middags in de greppel. Fans konden hem hier gelukkig uit bevrijden, maar dit zorgde wel voor kostbaar tijdverlies.

Op zaterdag zag Ogier minder problemen, ondanks de sneeuw en het ijs dat op die dag domineerde, en eindigde met een halve minuut voorsprong.

Ogier reed op zondag gehele race aan kop en pakte  met zijn Nieuwe Fiesta M-Sport de eerste etappeoverwinning van de WRC-rally.

Eindklassement

Positie
Courier
Nationaliteit
Auto
Tijd/Verschil
1
Sebastien Ogier
FRA
Nieuwe Ford Fiesta
4u18m55.5s
2
Ott Tanak
EST
Toyota
+58.3s
3
Jari-Matti Latvala
FIN
Toyota
+1m52.0s
4
Kris Meeke
GRB
Citroen
+4m43.1s
5
Thierry Neuvulle
BEL
Hyundai
+4m53.8s
6
Elfyn Evans
GBR
Nieuwe Ford Fiesta
+4m54.8s
7
Esapekka Lappir
FIN
Toyota
+4m57.5s
8
Bryan Bouffier
FRA
Nieuwe Ford Fiesta
+7m39.5s
9
Craig Breen
FIN
IER
+9m06.7s
10
Jan Kopecky
TSJ
Skoda
+16m43.0s


Wil je ook een beetje van het Fiesta-gevoel meekrijgen, bekijk dan onze voorraad en misschien hebben wij een Fiesta voor jou!

Onze voertuigen Neem contact op

Nieuws

Aanbiedingen

De laatste aanbiedingen

Nieuws

Laatste nieuws