Contact Us on WhatsApp

Ford Europa gaat samenwerken aan een strategie voor een duurzaam Europa in 2030

8-11-2019

Ford ondersteunt verlaging van de CO2-emissie in overeenstemming met de doelstellingen van het Klimaatakkoord van Parijs. Ford Europa sluit zich daarom aan bij een groep van bedrijven, overheden en organisaties om samen te werken aan een strategie voor een duurzaam Europa in 2030 door zich aan te sluiten bij het initiatief voor een 'New Deal' voor Europa. Zodat het Europese bedrijvennetwerk verder gaat door duurzaam en maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Dit wordt gesteund door meer dan 250 CEO's en bedrijfsleiders.


Voor Ford is dit een logische stap, omdat Ford zich steeds heeft ingezet voor de duurzaamheidsagenda. Ford geeft al 20 jaar het Duurzaamheidsrapport uit, waarin het bedrijf zichzelf elk jaar nieuwe duurzaamheidsdoelstellingen stelt. Belangrijke duurzaamheidsdoelstellingen van Ford zijn, geen gebruik van plastic dat slechts eenmaal wordt gebruikt in 2030 en 100 procent gebruik van groene energie in alle fabrieken in 2035. Ford heeft ook een eigen klimaatveranderingsrapport opgesteld.

De ‘New Deal’ roept bedrijven, overheden, organisaties en beleidsmakers op om samen te werken aan de ontwikkeling van een uitgebreide strategie voor een duurzaam Europa in 2030. Deze is gebaseerd op de ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties en het Klimaatakkoord van Parijs. De strategie streeft naar een evenwicht tussen milieutechnische, economische en maatschappelijke behoeften bij het aanpakken van de uitdagingen van klimaatverandering.

Deze oproep tot actie, een initiatief van CSR Europe, het Europese bedrijvennetwerk voor duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen, wordt ondersteund door meer dan 250 CEO’s en bedrijfsleiders, waaronder de President van Ford Europa, Stuart Rowley.


“Wanneer bedrijven en overheden duurzame maatregelen invoeren, staat vaak hun eigen belang voorop. Klimaatverandering is echter een problematiek die ons allemaal raakt en die vereist dat we in het belang van iedereen handelen. Er is geen betere manier om dat te doen dan op te roepen tot brede, grensoverschrijdende samenwerking tussen sectoren en gemeenschappen. Dit levert de hoogste impact op en het helpt ons om samen onze duurzaamheidsdoelstellingen te realiseren.”
- Stuart Rowley


Eerder dit jaar gaf Ford aan om van alle toekomstige modellen van het bedrijf ook een geëlektrificeerde versie op de markt te brengen. Ford brengt voor 2023 zeventien geëlektrificeerde modellen op de Europese markt, die zijn ontworpen om steden schoner en stiller te maken door steeds meer gebruik te maken van milieuvriendelijke geëlektrificeerde aandrijvingen.


Hou onze nieuwsberichten in de gaten voor meer nieuws over dit en meer.

Meer nieuws


 Deel dit bericht

Nieuws

Aanbiedingen

De laatste aanbiedingen

Nieuws

Laatste nieuws