Contact Us on WhatsApp

Maximale Euro NCAP veiligheidsscore voor nieuwe Ford Explorer Plug-In Hybrid

13-11-2019

Gloednieuwe Ford Explorer Plug-In Hybrid met zeven zitplaatsen ontvangt maximale veiligheidsscore van vijf sterren van onafhankelijk crashtest instituut Euro NCAP. Dit komt door de sterke staalcomponenten die zorgen voor maximale bescherming voor de inzittenden en de batterij. Euro NCAP is ook zeer positief over de autonome botspreventietechnologie in de Ford Explorer Plug-in Hybrid. De Ford Explorer Plug-in Hybrid en 14 andere geëlektrificeerde modellen zullen voor eind 2020 geïntroduceerd worden.


 • sterker en slimmer, de Ford explorer plug-in hybrid
 • Sterker en slimmer

  Euro NCAP gaf hoge scores aan de Ford Explorer Plug-In Hybrid voor de bescherming van inzittenden volwassenen én kinderen. Een primeur in de auto-industrie is het zogenoemde 3D Roll and Sweep-productieproces waarmee Ford in staat is om ultrasterke, martensitische stalen buizen in de voorruitstijlen en daklijn van het voertuig te verwerken. Daardoor kan een nog sterkere veiligheidscel voor passagiers worden gecreëerd.

  Martensiet is een zeer harde en brosse verschijningsvorm van staal. Het staal wordt met behulp van een door Ford gepatenteerd proces vervaardigd.


 • Ford explorer plug in hybrid beoordeeld met 5 sterren door EURO NCAP
 • Rijassistentietechnologie

  Geavanceerde, standaard aanwezige rijassistentietechnologie – zoals Pre-Collision Assist met voetgangers- en fietsenherkenning, Intelligent Speed Limiter en Lane-Keeping System – dragen eveneens bij aan de maximaal behaalde veiligheidsscore.

  Het tot de basisuitrusting behorende autonome noodremsysteem Pre-Collision Assist heeft uitstekend gepresteerd tijdens tests op lage snelheden, typisch voor rijden in de stad, waarbij veel whiplash-verwondingen optreden. In elk testscenario werden botsingen vermeden of de gevolgen ervan beperkt”, staat in het rapport van Euro NCAP.


 • Ford Explorer Plug in Hybrid PHEV
 • Reverse Brake Assist

  Een primeur in Europa is Reverse Brake Assist. Dit systeem gebruikt radar en ultrasonische sensoren om objecten (groter dan 28 centimeter hoog en 7,5 centimeter breed) te detecteren die zich in de baan van de achteruitrijdende Explorer Plug-In Hybrid bevinden. Indien nodig activeert het systeem de remmen automatisch om een dreigende botsing te voorkomen als het voertuig achteruit rijdt met snelheden tussen 1,5 en 12 km/u.

  Reverse Brake Assist stopt het voertuig voor 1,5 seconden en geeft de controle daarna terug aan de bestuurder zodat die de situatie kan beoordelen voordat de manoeuvre wordt voortgezet. Een achteruitrijcamera is ook standaard op de Explorer Plug-In Hybrid.


 • Niet alleen boordevol technologie maar ook vol aan ruimte
 • Zeer ruime 7-zitter

  Dankzij de uitgebreide configuratiemogelijkheden van zitplaatsen en bagageruimte is de Explorer Plug-In Hybrid de ideale gezinsauto. Dat wordt nog versterkt door het gemak waarmee de derde zitrij is te bereiken is. Als de stoelen zijn neergeklapt, ontstaat er maar liefst 2.274 liter aan opbergruimte.

  De nieuwe Ford Explorer Plug-In Hybrid komt als sportieve, door Ford Performance geïnspireerde ST-line uitvoering naar Nederland. Het bijzonder ruime, comfortabele en tegelijk praktische interieur biedt plaats aan zeven inzittenden en is uitgerust met geavanceerde voorzieningen, zoals het 10.1-inch SYNC 3 infotainmentsysteem en het 12.3-inch digitale instrumentencluster. • Is het voor jou ook zo belangrijk dat niet alleen jij maar ook je familie en vrienden in een veilige auto rijden? Deel dan dit bericht en hou de website in de gaten voor meer nieuws over de Ford Explorer Plug-in Hybrid.

   Deel dit bericht


Nieuws

Aanbiedingen

De laatste aanbiedingen

Nieuws

Laatste nieuws