Contact Us on WhatsApp

Ford Focus: meer uitrusting en lagere prijzen

13-12-2019

De Ford Focus is populair gebleven en is tot en met november 2019 de nummer 1 in zijn segment gebleven. Om dat zo te houden zijn er verschillende verbeteringen gemaakt aan de Ford Focus waardoor deze minder CO2 uitstoot. Ook is de Focus nu nog verder uitgerust voor dezelfde of zelfs lagere prijzen.

Ford heeft de blijvend populaire Focus voor het nieuwe modeljaar een aantal updates mee gegeven. De focus lag op het verder verlagen van de CO2-uitstoot en het uitbreiden van de standaarduitrusting. Goed nieuws: de rijkere standaard uitrusting zorgt in verreweg de meeste gevallen niet voor prijsverhogingen, maar voor veel van de populaire uitvoeringen gaat dit juist gepaard met een prijsverlaging.

Lagere CO2-uitstoot

Ford heeft de zeer succesvolle C-segmenter in details aangepast, met de lagere CO2-uitstoot als resultaat. Een paar voorbeelden van de CO2-besparende maatregelen zijn de nieuwe banden met een extra lage rolweerstand en een hogere spanning, de verhoogde compressie en de verminderde interne wrijving van de 1.0 EcoBoost benzinemotor en een nóg efficiënter werkend Smart Regenerative Charging. De (basis)modellen die tot nu toe niet standaard waren voorzien van energiebesparende LED-koplampen, krijgen die met de modeljaarupdate nu óók.

Eco Mode biedt nu extra functionaliteiten om bestuurders verder te helpen bij het besparen van brandstof. Zodra het systeem een verkeersbord ziet, wordt dit in het instrumentarium weergegeven, samen met het advies om bijvoorbeeld gas terug te nemen of terug te schakelen.

Hogere standaarduitrusting

Ford heeft de modeljaarupdate ook aangegrepen om de standaarduitrusting verder te verhogen. Zo zitten er nu op alle uitvoeringen standaard FordPass Connect met embedded modem. Dit geldt dus ook voor de Trend Edition en Trend Edition Business.

Deze feature geeft toegang tot een groot aantal connected diensten. Eén daarvan is het nieuwe ‘Local Hazard Information’ dat bestuurders kan informeren over een gevaarlijke situatie op de weg, zelfs als het incident niet zichtbaar is, bijvoorbeeld aan het einde van een naderende bocht.

De verschillende audiosystemen kregen ook een upgrade. Ze zijn nu allemaal standaard voorzien van DAB+ radio. De meerprijs van het B&O audiosysteem wordt voor bepaalde uitvoeringen in prijs verlaagd naar slechts € 350.

Het SYNC 3 infotainment systeem is nu nog intuïtiever in bediening. De graphics zijn vernieuwd en er is een extra makkelijke Smart Search voor het telefoonboek en de mediabibliotheek. Het systeem maakt nu ook over-the-air kaartupdates via wifi mogelijk.


Gelijke of lagere prijzen

De lagere uitstoot en rijkere standaarduitrusting gaan bij de nieuwe Ford Focus in de meeste gevallen niet gepaard met hogere prijzen. De prijzen van verreweg de meeste uitvoeringen blijven gelijk en die van een aantal populaire uitvoeringen gaan zelfs omlaag. Zo zijn de sportieve ST-Line en de stoere Active (1.0 EcoBoost 125pk / 1.5 EcoBoost 182pk / 1.5 EcoBlue diesel 120pk) met €450 in prijs verlaagd.


Zoek hier jouw Ford Focus

Heb je jouw ideale Ford Focus niet kunnen vinden? Neem dan contact met ons op via het Contact Formulier en dan helpen wij je graag verder.

Ford Focus ST-LineFocus ST-Line Ford Focus ActiveFocus Active Ford Focus TitaniumFocus Titanium Ford Focus VignaleFocus Vignale


 Deel dit berichtNieuws

Aanbiedingen

De laatste aanbiedingen

Nieuws

Laatste nieuws