Contact Us on WhatsApp

Ford koopt eerste Digit robots

8-1-2020

Digit robot zal worden ingezet voor magazijn logistiek en de laatste meters van bezorging van pakketten. Sinds de eerste Digit prototype in mei 2019, is Agility Robotics Digit blijven testen en verfijnen. Zo loopt de Digit robot rechtop zonder energie te verspillen en kan zichzelf opvouwen en meegenomen worden achterin een bedrijfswagen.


 • digit robot
 • Agility Robotics lanceert Digit, een robot met armen en benen die met mensen en in menselijke ruimtes kan werken. Ford ontvangt als eerste klant twee robots van de productielijn.

  Deze samenwerking zet de bestaande samenwerking tussen Agility en Ford voort voor het ontdekken van manieren om klanten van bedrijfswagens, waaronder bedrijven met autonome voertuigen, te helpen om opslag en levering nog efficiënter en betaalbaarder te maken.


 • digit robot
 • Er wordt onderzocht hoe de Digit robot gebruikt kan worden gebruikt op de werkvloer en voor de laatste paar meters bij bezorgingen. Er wordt ook onderzocht hoe de robot met de Ford bedrijfswagens kan 'praten'. Dit zodat de Digit robot niet informatie hoeft te herontdekken maar dit gewoon kan ontvangen. Zoals bijvoorbeeld een kaart van de omgeving.


 • digit robot
 • Sinds de eerste Digit prototype openbaar was gemaakt in mei, heeft Agility Robotics de prototype extensief getest en het ontwerp geperfectioneerd. Om de Digit robot klaar te maken voor productie en verkoop aan de klant zijn er ook features aan toegevoegd.

  Enkele Upgrades en verbeteringen zijn bijvoorbeeld de geavanceerde voeten die het toelaten dat Digit zich op 1 voet kan balanceren en voorzichtig om obstakels heen kan manoeuvreren. Ook zijn er nieuwe sensoren toegevoegd en een kaart voor robot navigatie. Ook de gereed gemaakte computer hardware is voor de klant geïnstalleerd.


 • digit robot
 • Over Agility Robotics

  In 2015 opgericht, Agility Robotics maakt geavanceerde twee-voetige robots voor diverse markten. Zoals in de logistiek, telepresence (aanwezig zijn op afstand), automatische inspectie, entertainment, en research. Door de robot twee benen te geven kan de Digit robot gaan waar elk persoon kan gaan. Hierdoor is er nog meer mogelijk en kunnen handelingen geautomatiseerd worden die voorheen ondenkbaar waren.


 Deel dit bericht

Nieuws

Aanbiedingen

De laatste aanbiedingen

Nieuws

Laatste nieuws