Contact Us on WhatsApp

Fords COVID-19 Donation Match Programma draagt meer dan $ 1 miljoen bij voor hulp wereldwijd

17-8-2020

COVID-19 Donation Match Programma van Ford Motor Company Fund helpt 47 maatschappelijke organisaties in 20 landen en 14 Amerikaanse staten.


Fords COVID-19 Donation Match Programma


De programma overtrof het gestelde doel van $ 1 miljoen en haalde meer dan $ 633.000 aan individuele bijdragen op, Dit bedrag werd verder aangevuld met $ 500.000 uit Ford Fund en persoonlijke bijdragen van Executive Chairman Bill Ford.

Donation Match Programma draagt met prioriteit bij aan voedselhulp. Daarnaast wordt er ook bijgedragen aan andere hulpbronnen zoals gezondheid, basisbehoeften, scholing en virtuele kunst- en cultuur initiatieven.


COVID-19 hulpfonds Ford


Ford Motor Company Fund heeft aangekondigd dat Ford medewerkers en anderen $ 1.133.447 (€ 957.337) hebben bijgedragen aan COVID-19-gerelateerde hulpacties over de gehele wereld. Met dit bedrag werd het doel van $ 1 miljoen ruim overtroffen.

Het COVID-19 Donation Match Programma werd in april opgericht om Ford medewerkers – en hun families en vrienden – een manier te bieden om bij te kunnen dragen aan hulp die nodig is ten gevolge van de pandemie. Door COVID-19 moest men binnenblijven waardoor men niet in staat was op traditionele wijze vrijwilligerswerk te doen."Teruggeven is een van de belangrijkste waarden van Ford en dat komt het beste tot uiting in onze medewerkers", aldus Bill Ford, executive chairman van Ford Motor Company. “We ontvingen zoveel verzoeken van onze medewerkers die vroegen hoe ze konden helpen in de begindagen van de pandemie. Het donatie-match programma bood werknemers een zinvolle manier aan om mee te doen aan de strijd tegen COVID-19, zelfs op een moment dat ze zelf fysiek niet aanwezig konden zijn om mee te helpen en een verschil te maken."


Via het matchprogramma ontvingen 47 non-profit organisaties en gemeenschappen in 20 landen en 14 Amerikaanse staten fondsen die werden geschonken door Ford-medewerkers en anderen, die vervolgens door Ford werden verdubbeld met een extra $ 500.000 uit het Ford Fund en persoonlijke bijdragen van Ford Motor Company Executive Chairman Bill Ford.

De donatie-match ondersteunde gemeenschapsprojecten in plaatsen die aanzienlijk zijn getroffen door het coronavirus en waar coronavirus gerelateerde behoeften en een aanzienlijk aantal Ford-medewerkers. Bijna een derde - 29 procent - van de fondsen ging naar hongersnood. Het op een na hoogste aandeel, 24 procent, was bestemd voor projecten die voorzien in een mix van menselijke basisbehoeften - voedsel, onderdak en kleding. Educatieve inspanningen kregen 19 procent van de middelen. De resterende donaties ondersteunden gezondheids gerelateerde projecten, samen met inspanningen om kunstprogramma's virtueel levend te houden en banen te behouden bij instellingen die historisch en cultureel onderwijs bieden.


"Deze pandemie heeft gevolgen voor elk aspect van ons dagelijks leven en heeft ertoe geleid dat veel non-profit organisaties het risico lopen hun gemeenschap niet van dienst te kunnen zijn", aldus Mary Culler, president van Ford Motor Company Fund. "Dankzij de vrijgevigheid van onze medewerkers en anderen hebben we een breed scala aan projecten over de gehele wereld kunnen ondersteunen en het kritisch belangrijke werk van deze non-profit organisaties kunnen helpen voortzetten."


Het gehele bericht is te lezen op fordmediacenter.nl

 Deel dit bericht

Nieuws

Aanbiedingen

De laatste aanbiedingen

Nieuws

Laatste nieuws