Contact Us on WhatsApp

LAATSTE FORD ‘LIFESAVERS’-VIDEO

19-10-2021
 • Volg een Sloveense vrijwilligster die de familietraditie van brandweerlieden voortzet. Compassie, moed, kracht en vriendschap. Dat is waar brandweervrouw Tjaša Gregorn aan denkt als haar wordt gevraagd naar vrijwillige brandweerlieden.

  Angst? We zijn allemaal bang. Niet voor het vuur, maar voor elkaar. We willen als eenheid terugkomen.” Tjaša Gregorn uit Slovenië.


  Tjaša is een studente grafisch vormgeven en multimedia en doet vrijwilligerswerk bij de brandweer in Postojna, Slovenië. Hiermee treedt ze in de voetsporen van haar moeder, tante en oom. Toch is dat niet zo ongewoon, aangezien bijna elk gezin in Slovenië iemand heeft die vrijwillig bij de brandweer werkt, aldus Tjaša. “Grootouder, ouders, broers en zussen; we zijn allemaal verbonden in onze passie om levens te redden”, legt ze uit.

  Terwijl taken zoals het leveren van drinkwater aan afgelegen huishoudens en er zijn voor mensen in nood haar inspireren, laat de video ook zien hoe ze enkele noodsituaties heeft doorstaan en hoe het hechte team elkaar hulp biedt bij de nasleep van situaties.


  Dit is de laatste aflevering van Fords eerste ‘Lifesavers’-serie. De serie gaat in op wat de mensen achter Europese hulpdiensten ertoe aanzet alles op het spel te zetten om anderen te helpen. Of het nu professionals of vrijwilligers, ze delen de moed en de compassie om het verschil te maken.

  Omdat brandbestrijding zo ingebakken lijkt in Sloveense families, was het filmen van deze aflevering heel anders dan alle andere. Het is voor velen bijna een manier van leven, een traditie. We hebben de moed van brandweerlieden in andere afleveringen gezien, maar wat in Slovenië echt opviel was hoeveel de brandweer hier voor de gemeenschap betekent. Dat was heel bijzonder”, aldus Jerome Isaac, producent, Ford Lifesavers.


 • Ford Ranger
 • Brandweer van Postojna

  De brandweerdienst maakt al lang gebruik van geconverteerde Ford Rangers; oudere generaties zijn nog steeds in dienst en daarnaast staan de nieuwste modellen.

  Het landschap maakt de offroad-prestaties en bodemvrijheid van de Ranger perfect voor toegang tot hogere uitkijkpunten. De laadcapaciteit zorgt er tegelijkertijd voor dat ze in noodgevallen op pad kunnen met de apparatuur die ze nodig hebben. De brigade beschikt ook over een aantal Ford Transit bedrijfswagens.

De serie 'Lifesavers'

De serie bestaat uit de volgende afleveringen:

 1. Ambulancedienst in Valencia, Spanje
 2. Waterreddingsdienst, Tsjechië
 3. Derby Mountain Rescue, VK
 4. Brandweer Marseille, Frankrijk
 5. Rode Kruis Beieren, Duitsland
 6. Brandweer, Slovenië – nu live

Voor elke aflevering legden de camerateams van Ford de uitdagingen vast waarmee de hulpdiensten dagelijks worden geconfronteerd, terwijl zij zich inzetten voor hun gemeenschap.


Wil je meer weten over bijvoorbeeld de Ford Ranger? Neem dan contact met ons op of kom langs!

Neem contact opKom langs


Nieuws

Aanbiedingen

De laatste aanbiedingen

Nieuws

Laatste nieuws