Contact Us on WhatsApp
Ford Explorer EV

Lexie Alford op wereldreis met volledig elektrische Ford Explorer

28-3-2023
 • Aloha Wanderwell in de Ford Model T
 • Aloha Wanderwell, eerste vrouw die de wereld rondreisde

  Honderd jaar geleden liet een iconische vrouwelijke pionier zien wat mogelijk was voor ontdekkingsreizigers. Tussen 1922 en 1927 was Aloha Wanderwell de eerste vrouw die de wereld rondreisde. Wanderwell reed – ondersteund door Ford Motor Company – met een Ford Model T, de auto die de wereld op wielen zette – door maar liefst 43 landen.

 • Nu Ford zijn inzet vergroot om de overstap naar elektrische mobiliteit te leiden, bundelt het zijn krachten met de avontuurlijke influencer Lexie Alford – beter bekend als Lexie Limitless. Ford en Alford willen voortbordurend op de nalatenschap van Wanderwell het begrip ‘ontdekkingsreis’ opnieuw definiëren met een ambitieuze reis rond de wereld in de nieuwe, volledig elektrische Ford Explorer.

  Later dit jaar gaat Alford op expeditie: overal ter wereld krijgt ze te maken met uitdagingen, ontmoet ze mensen uit allerlei culturen en bezoekt ze bijzondere en mooie locaties. En dat alles met behulp van de emissievrije Ford Explorer.

  Alford is de jongste persoon ooit die elk land ter wereld heeft bezocht. Ze effent een pad voor een nieuwe generatie ontdekkingsreizigers met een net zo compromisloze nieuwsgierigheid als Aloha Wanderwell, en gedreven door dezelfde passie.

  Ford ondersteunde Wanderwell destijds en doet dat nu ook met Lexie Alford. Ford wil hiermee de 21e-eeuwse ontdekkingsreiziger met een passie voor duurzaam reizen helpen en ook de wereld laten zien wat echt mogelijk is met een elektrische auto.


 • ga buiten gebaande paden met de nieuwe volledig elektrische Ford Explorer

 • Het verhaal van Aloha Wanderwell is op allerlei manieren inspirerend, niet in de laatste plaats door het overwinnen van obstakels voor vrouwelijke ontdekkingsreizigers. Met deze reis vertellen we opnieuw het ongelofelijke verhaal van deze inspirerende pionier”, zei Lexie Alford

  Lexie Alford is op Instagram te vinden als @lexielimitless.


 • Nieuwe, volledig elektrische Ford Explorer

 • Nieuwe volledig elektrische Ford Explorer - Ionity oplaadnetwerk
 • De nieuwe, volledig elektrische Ford Explorer maakte vandaag zijn werelddebuut. De auto combineert Europese finesse met een opvallende, Amerikaanse stijl. Hij zit boordevol slimme technologie en slimme ideeën, waardoor bestuurder en passagiers verbonden en comfortabel hun eigen avonturen kunnen beleven. De uitrusting omvat onder meer een supergroot en beweegbaar touchscreen dat ook een geheim kluisje verbergt, een enorme bagageruimte voorin en geavanceerde connectiviteit die draadloos verbinding maakt met smartphones. En de elektrische aandrijflijn is voorzien van een batterij die in slechts 25 minuten van 10 tot 80 procent kan worden opgeladen1.


 • De nieuwe volledig elektrische ford explorer in de voetsporen van Aloha Wanderwell
 • In de voetsporen van Aloha Wanderwell

  Aloha Wanderwell was ontdekkingsreiziger, filmmaker, echtgenote en moeder.

  Ze begon haar wereldreis op zestienjarige leeftijd en bezocht plaatsen die geen enkele westerse man of vrouw ooit eerder had bezocht.

 • De gedurfde reis van Wanderwell begon in Nice, Frankrijk. Uiteindelijk reisde ze per boot vanuit de haven van Kilindini, Mombasa, Kenia, naar huis. Gedurende de hele reis moest ze zich aanpassen aan de uitdagende omstandigheden; ze gebruikte kerosine als benzine niet beschikbaar was en geplette bananen als vet voor de bewegende onderdelen van haar auto.

  Je kunt de avonturen van Lexie Alford later dit jaar volgen op twitter.com/FordNewsEurope, www.instagram.com/fordnewseurope/ en www.youtube.com/fordnewseurope


 • Virtuele proefrit

  Klanten kunnen vanaf vandaag alvast een virtuele proefrit in de elektrische Ford Explorer maken. De nieuwe, volledig elektrische Ford Explorer is leverbaar in twee zeer luxueuze versies: Explorer en Explorer Premium. Hij is vanaf medio dit jaar te bestellen voor prijzen vanaf ongeveer €45.000.

  Reserveer nu Virtuele proefrit  • [1] Oplaadtijd gebaseerd op computersimulaties door Ford. De oplaadsnelheid neemt af naarmate de batterij zijn volledige capaciteit nadert. Resultaten kunnen in de praktijk variëren vanwege pieklaadtijden en de laadtoestand van de batterij.


Nieuws

Aanbiedingen

De laatste aanbiedingen

Nieuws

Laatste nieuws